HOME
SCURT ISTORIC
OPORTUNITATI MLM
CAPCANE MLM
RECRUTARE TELEFONICA
TEHNICI DE FUNCTIONARE
4 VALURI MLM
CARTI MLM
TRAINING MLM
STAPANUL VIETII
ARTICOLE DIN PRESA
LEGISLATIE MLM
INFO MLM
STIATI CA?

lifecare1.gif

Prezentarea unei afaceri MLM

 

Punctul culminant al activitatii de prospectare si recrutare a distribuitorilor intr-o afacere MLM este PREZENTAREA AFACERII.

Experienta a demonstrat ca efectul unei informatii este cu atat mai mare, cu cat transmiterea ei dureaza mai putin. Din acest motiv, o prezentare a unei oportunitati de afaceri trebuie sa dureze cel mult 25-30 de minute. Daca in afacerea prezentata este vorba despre produse consumabile, atunci se recomanda ca, dupa prezentarea afacerii, sa se faca demonstratii de utilizare a acestor produse, cel mult 20-30 de minute.

O prezentare eficienta trebuie sa atinga punctele esentiale ale afacerii, pentru a pune la dispozitia persoanelor interesate informatiile necesare pentru a lua o decizie favorabila.

Prezentatorul trebuie sa fie un distribuitor (sau distribuitoare) cu experienta, competent, calificat pentru a tine prezentari, deci o persoana care are deja o structura de distribuitori si care cunoaste foarte bine afacerea.

Daca doriti sa aveti succes la prezentari, ar trebui sa stiti ca orice neinitiat in MLM isi va pune din prima clipa urmatoarele 5 intrebari:

 1. Despre ce fel de afacere este vorba?
 2. Ce fel de firma sau companie face aceasta afacere?
 3. Ce fel de produse sau servicii se ofera?
 4. Cum se face instruirea?
 5. Cum si cat se poate castiga?

Pentru a raspunde la aceste intrebari, prezentarea trebuie impartita in 5 parti, fiecare pentru cate o intrebare de mai sus.

 

Partea intai: AFACEREA

 

Durata: 2-3 minute, pana la 5-7 minute.

Continutul: De la inceput spuneti pur si simplu ca este vorba despre Multi-Level Marketing, Network Marketing sau Marketing in retea. Cei care cunosc acest sistem de distributie au primit pe loc raspunsul dorit. Celor care nu au mai auzit de asa ceva, le veti raspunde printr-o comparatie intre sistemul clasic de vanzare (producator - importator - transportator - angrosist - magazin cu amanuntul) si sistemul de vanzare prin distribuitori independenti (producator - structura pe mai multe nivele de distribuitori - client). Specificati natura vanzarilor directe, fara lantul de intermediari si accentuati posibilitatea primirii unei recompense pentru recomandarea prin viu grai a produselor folosite.

 

Partea a doua: COMPANIA

 

Durata: 3 minute.

Continutul: Invitatii vor sa stie CUM se numeste firma, CATA experienta are in multi-level marketing si DACA are planuri de dezvoltare pentru viitor. Deci vrea sa stie daca managerii firmei sunt profesionisti sau amatori. Specificati competenta managerilor din linia superioara de sponsorizare, demonstrata prin succesele obtinute. Prea multe date statistice pot duce la scaderea credibilitatii. Pe parcurs ei vor putea cunoaste toata istoria firmei.

 

Partea a treia: PRODUSELE

 

Durata: 7 minute.

Continutul: Insistati numai asupra avantajelor folosirii acestor produse sau servicii, facand o prezentare generala, fara detalii tehnice. Mai tarziu cei interesati vor invata lectia despre produse si le vor aprecia dupa ce le vor utiliza. Acum, invitatii vor sa stie daca exista o piata de desfacere pentru produsele sau serviciile prezentate si daca se pot vinde. Nu este cazul sa fim exagerati in a demonstra cat suntem de entuziasmati de calitatea exceptionala a lor. Se vor lamuri pe parcurs de acest lucru.

 

Partea a patra: INSTRUIREA

 

Durata: 5 minute.

Continutul: Oamenii vor sa stie daca si ei pot activa cu succes intr-o afacere MLM, de aceea veti explica pe scurt in ce consta programul de instruire.

Pregatirea teoretica este prima faza a instruirii si aceasta se face prin participarea la seminariile de instruire organizate de companie, prin studiul materialelor documentare, a cartilor si casetelor audio sau video de specialitate, prin particparea la intruniri pentru prezentarea produselor si a afacerii, etc. Scolarizarea intr-un domeniu nou de activitate este vitala pentru obtinerea de performante.

Pregatirea practica este faza a doua a instruirii si se va face impreuna cu instructorul sau sponsorul fiecarui distribuitor. Elevul (adica noul distribuitor) va fixa cateva intalniri cu persoane din anturajul sau, iar sponsorul ii va demonstra cum se face o prezentare "pe viu". Astfel, elevul va invata din mers, deoarece intre timp ia nastere si structura sa proprie. Munca in echipa creeaza discipoli buni. Ei pot lua modelul de lucru invatat, ca litera de lege in activitate, pentru a-l transmite la randul lor mai departe.

 

Partea a cincea: PLANUL DE MARKETING

 

Durata: 5 minute.

Continutul: In ultima parte a prezentarii trebuie sa dati cateva detalii despre castiguri si cheltuieli in afacere. Concret, veti raspunde la urmatoarele 3 intrebari ale persoanelor interesate de o facere MLM:

"Cat ma costa intrarea in afacere?" - Se spune imediat costul intrarii in afacere, costul pachetului de start (daca exista) sau a participarii la seminarul de baza.

"Ce am de facut?" - Raspunsul a fost dat in partea a patra, instruirea. Oamenii trebuie sa invete cum se face. Adica, sa fixeze intalniri, sa asiste la prezentarea facuta de sponsor si sa citeasca documentatie MLM.

"Cat pot castiga?" - Aici, faceti o descriere generala a planului de marketing, cu exemple concrete de calcul a veniturilor din comisioane, bonificatii, etc. Nu faceti exemplificari exagerate si mai ales nu creati iluzia ca se pot castiga bani fara munca. Planul de marketing nu trebuie prezentat in intregime, cu toate detaliile politicii companiei MLM. Atunci cand distribuitorii vor avansa in cariera, vor invata si aceste detalii.

 

Toate aceste lucruri trebuie faca parte dintr-o prezentare MLM eficienta. Nu este nici un mister la mijloc. Daca raspundem la cele 5 intrebari de baza ale persoanelor interesate de afacere, le vom recruta cu usurinta.

 

 1. Este usoara aceasta afacere?
 2. Voi avea satisfactii?
 3. Pot sa castig din afacere?
 4. Voi fi ajutat sa o fac?
 5. Acum este cel mai potrivit moment sa intru in afacere?

 

Daca raspundeti la aceste intrebari, pe care invitatii dvs. le au permanent in mintea lor, inseamna ca le oferiti cheia de intrare in afacere. De fapt, acesta este si obiectivul major al unei prezentari de oportunitati de afaceri.

Cea mai buna tehnica de a raspunde la aceste intrebari este ca, la sfarsitul prezentarii, sa vorbiti despre propria dvs. experienta sau sa lasati pe unul din sponsorii dvs. sa vorbeasca in cateva cuvinte (cel mult 5-10 minute) despre succesul lor in afacere.

Oamenii au nevoie permanenta de modele, insasi tehnica de lucru in MLM fiind o tehnica de dublare a unei activitati bine pusa la punct. Din acest motiv, incheierea prezentarii este bine sa se faca intr-o nota de entuziasm, care sa intareasca increderea oamenilor in afacerea dvs.

Nu uitati, dupa prezentare, persoanele care au asistat trebuie sa fie intrebate personal de catre distribuitorii care le-au invitat daca au fost multumiti de prezentare, daca le-a placut, daca mai au nelamuriri si daca s-au hotarat pentru afacere. Astfel, folosind sinergia creata, puteti sa recrutati pe loc persoanele interesate de o posibilitate de castig printr-o activitate care le poate aduce independenta financiara.

baner3.jpg

Tehnici de recrutare în MLM

 

În continuarea ciclului de instruire şi perfecţionare în Network Marketing, vă voi expune câteva din tehnicile de recrutare utilizate de distribuitorii MLM din America şi Europa. Câştigarea experienţei în recrutarea distribuitorilor şi a clienţilor pentru o structură MLM se poate face prin:

 

-          însuşirea modelului prezentat de firmă.

-          copierea activităţii sponsorului Dvs.

-          utilizarea instrumentelor de lucru MLM, oferite de firme specializate în instruire.

 

Pornim de la situaţia cunoscută, în care o persoană este înscrisă într-o structură MLM, a cumpărat câteva produse pentru propria folosinţă, a fost instruită în termeni generali de către sponsor şi a participat la o prezentare a afacerii şi a produselor firmei respective.

 

Ce se întâmplă mai departe? Dacă sponsorul are o pregătire serioasă, atunci noul distribuitor îi va urma sfaturile şi va avea succes. Dacă sponsorul nu este interesat în crearea unei structuri proprii, de durată (deci urmăreşte numai un câştig imediat), noul distribuitor va rămâne neinstruit, eventual va abandona.

Odată înscrişi într-o structură MLM, noii distribuitori se confruntă cu o serie de greutăţi, dintre care cea mai apăsătoare este întrebarea, "Cum să atrag alţi oameni în această afacere?" Întrebarea este justificată, deoarece a asistat la o prezentare a unei oportunităţi de afaceri MLM, care i-ar putea schimba nivelul de trai, conform promisiunilor auzite.

 

Don Failla, autorul abecedarului acestei activităţi de marketing în reţea (BAZELE MLM), a enunţat un adevăr, care a devenit unanim recunoscut ca fiind legea de bază din Multi-Level Marketing: "Dacă produsele nu se mişcă, nimeni nu va câştiga!"

 

Să analizăm această lege; într-adevăr, dacă produsele nu sunt distribuite la consumatori, nu se încasează contravaloarea lor, nu se plătesc comisioane, nu se poate face aprovizionarea, nu se pot face cercetări noi, etc. Produsele (sau serviciile) sunt destinate consumului individual şi sunt proiectate pentru a fi de cea mai bună calitate. Conform principiilor sistemului MLM, recomandarea utilizării acestor produse este recompensată printr-un sistem de comisioane. Bineînţeles, dacă nimic nu se recomandă, nimic nu se plăteşte! Deci, soluţia problemei noastre ("Cum să atrag alţi oameni în această afacere?") are două variante de răspuns:

 1. recomandarea produsele (şi/sau)
 2. oferirea oportunităţii unei afaceri

Alegerea variantei optime se face în funcţie de abilităţile şi intenţiile fiecărui distribuitor. Persoanele care apreciază mai mult produsele şi sunt deosebit de satisfăcute de ele, se orientează spre metodele de recrutare prin recomandarea produselor. Persoanele care văd în această afacere o posibilitate reală de a-şi câştiga independenţa financiară, se orientează spre oferirea oportunităţii afacerii.

Pentru fiecare din cele două variante există instrumente de lucru verificate, care pot fi aplicate, după nevoie, concomitent.

 

Astfel, recomandarea produselor, ca mijloc de recrutare, se face prin metoda clasică de prezentare a utilizării lor, de evidenţiere a avantajelor folosirii acestor produse şi de demonstrare a posibilităţilor de câştig din recomandarea acestor produse.

 

Pe de altă parte, oferirea oportunităţii afacerii MLM, ca mijloc de recrutare, se face printr-una din tehnicile cunoscute sub numele de "stimularea interesului interlocutorului". Una din aceste tehnici este utilizarea unei broşuri de prezentare, care descrie succint o posibilitate de a câştiga "un pumn de dolari" în plus. Este vorba despre lurarea lui Tom Schreiter, "De ce treci pe lângă o avere?".

 

Această cărticică de 32 de pagini, poate rezolva problema prospectării în masă a oamenilor, economisind timpul şi efortul sponsorilor în munca de selectare şi recrutare a celor interesaţi de o afacere MLM. În broşură nu se vorbeşte deloc despre sistemul Multi-Level Marketing, Network Marketing sau despre vreo firmă specializată în comerţ în reţea. Se evită intenţionat tratarea directă a acestor noţiuni, deoarece persoanele care vor citi broşura pot fi total neiniţiate în tainele comerţului sau pot avea anumite prejudecăţi eronate.

 

De la început, cititorul este provocat să-şi răspundă la câteva întrebări elementare:

 

-"Ştii ce înseamnă venit rezidual?"

-“Dar reclama prin viu grai?"

"Ai auzit de marketing în reţea?"

-"Îţi place să cunoşti lucruri noi?"

-"Doreşti să câştigi mai mult?"

 

Dacă cititorul îşi răspunde afirmativ la toate întrebările, atunci este invitat la o plimbare prin paginile broşurii, care îi va demonstra că el, cititorul, trece în fiecare zi pe lângă o avere şi nu o recunoaşte! În urma lecturii acestei broşuri, persoana respectivă trebuie să ia o decizie importantă: merge sau nu merge mai departe! Astfel se selectează oamenii interesaţi de acest tip de afaceri. Metoda de lucru este următoarea:

 1. OFERIŢI broşura unei persoane contactate, fără a-i da detalii despre afacere sau despre produse.
 2. AŞTEPTAŢI două zile, ca să o citească şi să se decidă dacă intră în afacere.
 3. Dacă persoana NU SE DECIDE, se recuperează broşura şi se încheie discuţia.
 4. Dacă persoana SE DECIDE, păstrează broşura şi se stabileşte cu ea prima întâlnire de instruire şi sponsorizare, inclusiv data înregistrării în firmă.

"Nu uitaţi, şansa vieţii vi se arată o singură dată! Trebuie doar să o recunoaşteţi!"

(Tom Big Al Screiter)

 

Instrumente de recrutare

 

Dacă sunteţi distribuitori cu experinţă, cunoaşteţi desigur următoarea situaţie clasică:

 

După ce aţi dat un anunţ foarte atrăgător la Mica Publicitate (fie într-un ziar, fie la panoul de reclame al unui magazin), primiţi zeci de telefoane de la diverse persoane care se interesează de oportunitatea pe care doriţi să le-o oferiţi. De fiecare dată, aşteptaţi nerăbdători să vă caute cei interesaţi la telefon. Din păcate, nu puteţi face altceva mai util în casă, pentru că exact atunci când vreţi să faceţi ceva, sună telefonul. Apoi, trebuie să răspundeţi fiecărei întrebări, care se repetă, devenind la un moment dat plictisitor:

 

"Despre ce este vorba?" "Pot să câştig un salariu lunar?" "Trebuie să fac pe comis-voiajorul?" "Puteţi să-mi trimiteţi câteva materiale informative?"

 

Probabul v-aţi gândit uneori, "ce bine ar fi dacă ar face altcineva munca asta în locul meu?", iar Dvs. să vă ocupaţi numai de acei oameni care sunt într-adevăr interesaţi. De ce? Pentru că, 90% din telefoanele primite în urma unui anunţ de recrutare sunt de la persoane care vor cu totul altceva şi care nu au îndrăzneala de a-şi dirija propria soartă.

 

Rezolvarea acestei situaţii are mai multe soluţii, determinate de tehnica modernă. Într-un cuvânt, veţi pune la lucru 24 de ore din 24 de ore un "angajat" al Dvs., care să preia din sarcinile activităţii de recrutare, dar pe care nu trebuie să-l plătiţi. Acest "angajat" nu trebuie să fie niciodată obosit, indispus sau în concediu. El vă va fi complet devotat şi se va numi: Voice-Mail, Fax-Automat, E-Mail sau/şi Internet.

 

Prin utilizarea acestor instrumente tehnice, mai obţineţi un punct important în afacerea Dvs., şi anume, scăpaţi de imaginea clasică a unei afaceri casnice şi câştigaţi imaginea unei firme serioase, chiar dacă beneficiaţi doar de un birou, un telefon şi un fax în camera Dvs. de zi. Investiţia în tehnica modernă se va amortiza rapid, dacă o veţi folosi pentru activitatea Dvs.

 

Voice-Mail

 

Nu este altceva decât un robot telefonic, pe care trebuie să înregistraţi un mesaj care să prezinte succint oferta şi câteva informaţii depsre produse (1-3 minute). La sfârşitul mesajului, dacă apelantul este interesat de ofertă, el îşi va lăsa numele şi telefonul unde poate fi contactat.

   O variantă mai performantă ar fi robotul telefonic inteligent, pe care trebuie să înregistraţi câteva mesaje clare, cu explicaţiile de rigoare, fiecare mesaj fiind marcat printr-o cifră de la 0 la 9. De exemplu, "Dacă doriţi informaţii despre oferta noastră, apăsaţi tasta 1. Dacă doriţi informaţii despre produse, apăsaţi tasta 2. Dacă doriţi să fiţi contactat de specialiştii noştri, apăsaţi tasta 3." În felul acesta, persoana poate să aleagă răspunsul care îl interesează, iar la sfârşit are posibilitatea să-şi lase numele, adresa şi telefonul unde poate fi contactat, dacă este interesat de oferta făcută. Iată un "filtru automat" pentru persoanele interesate de o afacere, care face o preselecţie deosebit de utilă. Astfel de aparate dotate cu programe de ghidare telefonică există deja şi pe piaţa românească la preţuri convenabile (de exemplu SuperVoice pe un PC).

 

Fax-Automat

 

Un mijloc util de a transmite informaţii pe cheltuiala celui interesat, este faxul cu răspuns automat. Este vorba de un aparat telefonic computerizat, care poate să memoreze foarte multe informaţii scrise, ce pot fi transmise, dacă cineva apelează acel număr de telefon. Astfel, se pot transmite documente originale, sinteze, grafice, liste de preţuri, pregătite în mod special pentru a vă informa clienţii sau partenerii de afaceri.

 

Internet

 

Cea mai rapidă reţea de schimb de informaţii la nivel mondial este reaţeaua INTERNET. Dacă vă construiţi o pagină personală web (există oferte gratuite din partea multor operatori de reţea), puteţi transmite cele mai complexe informaţii, inclusiv texte, grafice, fotografii, în toate culorile, de la computer la computer, prin telefon sau satelit, la orice distanţă pe Pământ. Bineînţeles, este nevoie de un computer modern, de o legătură telefonică sau cablu TV şi de un program de explorare în reţea (browser). Toate acestea sunt la îndemâna aproape oricărui distribuitor din România, expansiunea reţelei Internet fiind o facilitate excepţională de comunicare.

 

E-Mail

 

Avem de-a face cu cea mai ieftină poştă electronică, grefată pe Internet. Se pot transmite scrisori (deci informaţii) la orice distanţă, la preţul unei ceşti de cafea. Destinatarul poate fi o singură persoană sau, în acelaşi timp, zeci, sute de persoane deodată, selecţionate pe diverse criterii de interes. O facilitate în plus poate fi funcţia Automat-Mail, prin care se pot transmite mesaje "automate" de răspuns la partenerii de conversaţii prin Internet.

life6.jpg

Cele mai importante 10 cai de atragere a oamenilor catre dumneavoastra

 

Industria vanzarilor directe poate fi denumita si industria relatiilor interumane. Nici o alta industrie actuala, nu cuprinde In dezvoltarea ei o latura atat de pregnant umana, cum Intalnim In sistemele de marketing In retea. Daca privim lucrurile din acest punct de vedere, putem descoperi importanta individului In economia moderna. Ultimul secol a dus la tehnologizarea activitatilor oamenilor, diminuand cu buna stiinta factorul uman In dezvoltarea societatii.

Intoarcerea la natura, una din temele predilecte ale multor cercuri filozofice, este In plina desfasurare tocmai In mijlocul activitatilor din industria vanzarilor directe, In special In sistemele de marketing In retea.

Prin specificul ei, meseria de distribuitor MLM se bazeaza pe doua concepte fundamentale:

 1. dezvoltarea personalitatii individului
 2. formarea competentei profesionale.

Analizand primul concept, ne dam seama de importanta calitatii comunicarii interumane, un factor decisiv In formarea indivudului. Apeland la memoria dezvoltarii societatilor de-a lungul istoriei, nu putem decat sa acceptam adevarul despre om, ca fiind cea mai importanta persoana de pe Pamant.

Primesti, ceea ce dai sau Culegi, ceea ce Insamantezi, iata doua din axiomele vietii, care Isi gasesc veridicitatea In activitatea unui distribuitor MLM. Istoria comertului s-a nascut din schimbul In natura. Produs contra produs. Serviciu contra serviciu. Masura valorii produsului, banul, a usurat efectuarea schimbului, dar nu a modificat esensa procesului de vanzare: relatia interumana!

Aceasta legatura dintre vanzator si cumparator, relatia dintre doi oameni, este determinanta In finalizarea actului vanzarii si mai ales In perpetuarea vanzarii.

Extrapoland la situatia din zilele noastre, observam ca ideea dupa care se ghideaza vanzarea In retea, este tocmai construirea relatiilor cu alti oameni.

Vindeti, atragand oamenii catre dvs., iata ideea dupa care se ghideaza Hilton Johnson, (MLM University, Florida, USA), In expunerile sale despre formarea relatiilor In afacerile de vanzari directe.

Sa analizam cele mai importante cai de formare a acestor relatii, prin atragerea oamenilor catre persoana dvs., pentru a le putea oferi produsele pe care le distribuiti.

 

1. Formati-va o personalitate puternica

Sesiunile de instruire profesionala practicate In prezent se axeaza pe conceptul formarii unei personalitati puternice a individului In cadrul societatii de care apartine. Ideea care sta In spatele acestui concept este aceea ca, odata ce un individ si-a dobandit aceastaa personalitate, oamenii din jurul sau se simt atrasi instinctiv de acest individ. De aici, s-a nascut liderul.

Modalitatea de a-ti forma o personalitate puternica este de a stapani BALANTA vietii, In toate aspectele ei: sanatate, finante, stare fizica, familie, prieteni, distractie, cariera, dezvoltare profesionala si spirituala.

Instructorii profesionisti obisnuiesc sa-si catalogheze candidatii dupa o scara de la 1 la 10, pentru fiecare din aceste aspecte ale vietii. In final, ei Isi vor concentra sprijinul mai mult asupra acelora care sunt In afara balantei, la unele din aspectele chestionate. (Exemple de astfel de chestionare sunt date la cursurile MLMIR)

Formarea unei personalitati puternice este primul pas In atragerea oamenilor catre dumneavoastra.

 

2. Concentrati-va atentia asupra persoanei cu care vorbiti

Se stie ca oamenii vorbesc cu placere despre ei Insisi. Daca Intrebati o persoana despre problemele si preocuparile ei, aceasta va vorbi deschis, natural, fara retineri, fiind captivata de posibilitatea de a fi ascultata de cineva.

De la o Intrebare simpla, Ce mai faci?, Cu ce te mai ocupi?,  nu este decat un pas pana la castigarea Increderii In persoana dvs., cineva care se intereseaza de soarta altor oameni.

Procedeul este simplu. Intrebati oamenii despre copiii lor, despre cariera lor, despre preferintele literare sau artistice, etc. Incercati sa-i Intelegeti din punctul lor de vedere. Astfel, veti scoate la suprafata ganduri, preocupari si vise, care va vor fi Incredintate cu zeci de detalii, datorita faptului ca apareti In fata lor ca un bun interlocutor, care stie sa asculte.

In mod firesc, veti fi catalogat drept un partener de conversatii consecvent si ... agreabil.

 

3. Ascultati! Ascultati! Ascultati!

Majoritatea oamenilor se fac ca asculta atunci cand vorbesc cu cineva. Gandul le fuge In alta parte, iar interlocutorul observa de cele mai multe ori dezinteresul fata de conversatia Inceputa. Aici nu avem nevoie de asa ceva.

Daca Incercati sa va concentrati atentia asupra a ceea ce va vorbeste persoana cu care discutati, veti anticipa Intrebarile pe care trebuie sa i le puneti. Daca veti reusi sa nu va ganditi la Intalnirile care vor urma In timp ce ascultati pe cineva sau daca veti reusi sa fiti atent la subiectul discutiei, fara sa va gandii ca trebuie imediat sa oferiti ceva spre vanzare, atunci veti observa cu siguranta cum se cladeste o Incredere reciproca, bazata pe un sentiment ascuns de simpatie fata de cealalta persoana. Va urma atunci un dialog deschis, un balet verbal adevarat, din care va iesi Invingatoare comunicarea deschisa Intre doi oameni si formarea unei relatii de atractie irezistibila.

Ascultati, asa cum n-ati ascultat niciodata!

 

4. Perfectionati-va cunostintele profesionale

Daca sunteti expert Intr-un anumit domeniu, puteti deveni extrem de atractiv pentru oamenii din jurul dvs.

Ce stiti sa faceti foarte bine? (Sau, ce ati dori sa stiti sa faceti foarte bine?) Stiti sa scrieti, sa vorbiti, sa lucrati pe computer? Daca este asa, multa lume va va aprecia calitatile dvs. deosebite si veti fi In centrul atentiei prietenilor si cunostintelor dvs. Tot ceea ce trebuie sa se Intample, este ca oamenii sa stie ca existati si ca aveti darul de a face ceva ce ei nu stiu atat de bine sa faca.

Pregatiti-va mereu, perfectionati-va, Invatati si demonstrati ca sunteti o personalitate In societatea dvs.

 

5. Recunoasteti meritele altor persoane

O alta cale de a atrage oamenii catre dvs. este sa le recunoasteti meritele prin aprecieri deschise si sincere.

Atunci cand un prieten de-al dvs. si-a cumparat o garnitura de mobila noua, un astfel de compliment poate suna, de exemplu, astfel:    Arata minunat mobila ta noua!

Dar, ca sa nu fie prea sec complimentul facut, puteti adauga si cateva remarci la talentul sau de a-si alege mobila potrivita, adaugand:      Observ ca ai talent la amenajari interioare!

Simpla remarca asupra talentului sau, duce la Intarirea rela`iei de prietenie, atunci cand vorbele nu sunt spuse cu invidie sau raceala.

 

6. Descoperiti preocuparile comune

Oamenii se simt atrasi unul de altul si atunci cand au ceva In comun. De aceea, este bine sa aflati cat mai repede care sunt preocuparile comune ale interlocutorilor dvs., pentru a le Impartasi din experienta dvs.

Discutiile se deschid instantaneu, rigiditatea raspunsurilor dispare si ... atractia oamenilor catre dvs. este vizibila.

 

7. Vorbiti despre succesele dvs.

Una din greselile capitale ale distribuitorilor MLM este faptul ca vorbesc prea mult despre propriul lor suscces. Oamenii devin invidiosi sau dezinteresati.

In schimb, puteti vorbi despre succeesul dvs. In ajutorul dat unor distribuitori care au reusit sa-si faca o afacere MLM profitabila. Vorbiti oamenilor despre situatia In care se afla un colaborator din structura dvs. la Inceput si despre realizarile lui de succes In prezent. Descrieti In detalii cum l-ati ajutat, cum a Invatat sa lucreze, cum se descurca In prezent si ce bine o duce din toate punctele de vedere.

Povestiti oamenilor despre istoria de succes a oamenilor din reteaua dvs. si ei vor Intelege ca sunteti persoana de care au nevoie.

 

8. Oferiti-va sprijinul prin a deveni o sursa de informatii

Oamenii se simt uneori atrasi de persoanele care le pot oferi informatii utile. Daca sunteti initiat Intr-un domeniu si puteti fi de folos cuiva, nu va feriti sa spuneti acest lucru. Oferiti ceea ce stiti sa faceti si veti primi Inzecit Inapoi.

Informatiile pot fi despre afacerea dvs., despre preocuparile dvs., despre experienta dvs., In general despre acele lucruri care pot fi de folos si altora.

In timpul acestor contacte primare nu trebuie sa vindeti nimic. Nu trebuie sa oferiti nimic. Va veni timpul sa faceti si acest lucru, dupa ce ati Incalzit suficient relatia.

 

9. Recomandati si acceptati recomandari

Discutiile dintre doi oameni duc uneori la amintirea altor persoane din cercul lor apropiat.

Folositi acest obicei pentru a va extinde sfera de atractie, recomandand persoanelor cu care vorbiti contactul cu anumite persoane, de care acestia au nevoie. La fel se va Intampla si din cealalta parte, In sensul ca la un moment dat, vi se vor oferi nume ale unor prieteni din cercul lor, care ar putea fi interesate de afacerea dvs.

Recomandarile fac parte din construirea cercului de relatii Intr-o societate.

 

10. Tratati persoana cu care vorbiti ca fiind cel mai important om de pe Pamant

Pentru a fi cu adevarat atractiv, concentrati-va toata atentia si energia asupra persoanei cu care vorbiti. Eliminati-va din centrul discutiei si puneti peroana respectiva pe primul loc.

Persoanele care au Inteles acest lucru vor avea parte de succes In relatii. Oamenii va vor trata cu respect, cu prietenie si seriozitate. Vor colabora cu dvs. si vor fi alaturi de dvs. pentru foarte multa vreme.

Atragerea oamenilor catre dvs. este primul pas spre finalizarea unei vanzari cu succes. Perfectionarea si Insusirea calitatilor necesare pentru a deveni o personalitate In domeniul dvs. de activitate trebuie sa fie preocuparea dvs. de capatai. Mijloacele prin care se poate realiza acest deziderat sunt la Indemana celor interesati, prin participarea la cursurile si seminariile de marketing si management organizate de MLM International Romania (MLMIR).

Acordati atentia cuvenita pregatirii dvs. personale si nu veti regreta niciodata.

Nu uitati, relatia interumana este cheia afacerii dumneavoastra.

 

baner3.jpg

Cele 7 secrete ale succesului intr-o afacere de acasa

 

O afacere de acasa. (Work from home) In aceste zile se vorbeste tot mai mult despre afacerile Intreprinse din propriul camin, cu alte cuvinte, despre activitati comerciale, productive, consultanta sau de marketing desfasurate cu baza de pornire de acasa. Dar, In cea mai mare masura se vorbeste despre MLM si afacerile individuale ale distribuitorilor MLM.

Daca cineva nu Intelege importanta factorilor care aduc succesul In derularea afacerilor de acasa, va fi lipsit de oportunitatea unor rezultate economice profitabile. De aceea, este bine sa recapitulam cateva din cele mai importante probleme care genereaza succesul In acest tip de afaceri.

In principiu, orice afacere de acasa poate sa furnizeze un venit aditional, consistent, pe langa castigul de baza dintr-un salariu, ceea ce este oricum mult mai bine decat migrarea catre alte locuri de munca. Orice sursa suplimentara de castig este un PLUS In viata fiecarui om, ceea se se va traduce printr-o viata mai buna si o stare de bunastare In formare.

Deci, sa vedem ce ar trebui sa explicam oamenilor atunci cand Intreaba despre afacerea de acasa pe care o facem, In cazul In care afacerea noastra face parte din industria vanzarilor directe si MLM:

 

Factorul de succes nr. 1: Extinderea pietei afacerilor de acasa

Indiferent despre ce fel de afacere de acasa este vorba, se poate observa cu usurinta dezvoltarea pietei pe tot globul (a se vedea rezultatele rapoartelor FEDSA, si RODSA), astfel ca intrarea Intr-o afacere In extindere este mai mult decat binevenita. Deoarece afacerile trebuie sa raspunda cererilor si necesitatilor a milioane de consumatori, industria de vanzari directe ofera cea mai larga gama de produse si servicii la nivel global. In acelasi timp, sistemele MLM care recompenseaza distribuitorii prin comisioane substantiale Incurajeaza clientii sa ramana consumatori fideli pentru cel putin o perioada de 5 ani pentru anumite produse. Aceasta emulatie de produse, servicii, distribuitori si consumatori formeaza combustibilul necesar ecxtinderii pietei afacerilor de acasa.

 

Factorul de succes nr. 2: Tendinta pietei de a satisface noile cerinte ale consumatorilor

Daca privim tendintele dezvoltarii produselor, observam dinamica extraordinara a pietei, adaptarea producatorilor la cerintele consumatorilor si la performantele tehnicii. Stilul de viata al oamenilor se Imbunatateste pe zi ce trece, chiar daca acest lucru se Intampla In unele locuri mai greu, iar cerintele lor cresc si se diversifica incontinuu.

Ce vor oamenii de fapt?

- sa aiba mai multi bani si sa le fie asigurata situatia financiara

- sa fie sanatosi

- sa-si asigure o pensie substantiala

- sa fie implicati Intr-o activitate placuta, de regula o afacere de acasa

- sa arate mereu tineri

- sa aiba mai multa libertate si timp disponibil

Daca privim dorintele oamenilor descrise mai sus, ne dam seama ca viitorul afacerilor de acasa este asigurat, Intrucat numai acestea pot da raspunsul potrivit tutror asteptarilor oamenilor de pe glob.

 

Factorul de succes nr. 3: Repetabilitatea cererii de produse

Un factor important In succesul afacerilor de acasa este formarea obisnuintei consumatorilor de a repeta comanda pentru produsele dorite. Preferabil ar fi ca acesti consumatori sa ramana fideli unor produse, deci unor marci si companii, toata viata, dar acest lucru pare utopic. Totusi, statisticile ne spun ca o medie de 5 ani de fidelitate pentru un produs este un motiv de luat In seama pentru producatori si distribuitori. Repetabilitatea cererii de produse, duce la stimularea castigurilor In afacerile de acasa, constituind baza stabilitatii lor.

 

Factorul de succes nr. 4: Extinderea serviciilor pentru clienti

Serviciile oferite clientilor se dezvolta odata cu tehnica. Internetul a adus automatizarea preluarii comenzilor, serviciile postale de curierat rapid au scurtat timpul de asteptare al clientilor, telefonia mobila a legat direct clientul de distribuitor, producator si furnizor, procesarea bancara si utilizarea cardurilor pentru plati electronice a redus birocratia financiara, etc. Nu mai insistam pe serviciile din perioada de garantie si post-garantie, deoarece aproape fiecare companie MLM are deja un sistem propriu bine instalat. Toate acestea stimuleaza afacerile de acasa, rezolvand multe din problemele de logistica ale distribuitorilor individuali.

 

Factorul de succes nr. 5: Dezvoltarea sistemelor de marketing

Tendinta majora In evolutia sistemelor de marketing este marirea potentialului castigurilor pentru eforturile distribuitorilor. Se observa introducerea unor facilitati de castig Inca din primele momente ale activitatii distribuitorilor, reducandu-se astfel stagiul lor de pregatire. Practicarea activitatilor specifice, Inca din primul moment al Inregistrarii Intr-o retea MLM, Inseamna transferarea sarcinilor de implementare a tehnicilor de lucru de la un sistem scolastic, rigid si lent (cum era In faza de pionierat a industriei de vanzari directe), la un sistem dinamic, tehnic, motivational si profitabil. Afacerile de acasa beneficiaza acum de sisteme de afiliere automata prin Internet, de planuri de marketing echilibrate si stimulative, de sisteme de recompensare echitabile, etc.

 

Factorul de succes nr. 6: Performanta sistemelor de instruire

Sustinerea logistica si tehnica a unei afaceri de acasa depinde In foarte mare masura de performanta sistemelor de instruire aplicate de compania respectiva. Rolul mentorului, deci al sponsorului clasic, poate fi preluat de multe ori chair de companie, prin sprijinul multifunctional al infrastructurii sale, sau de o companie de consultanta specializata In MLM. Afacerile de acasa se dezvolta si datorita pachetelor de instruire individuala si a bibliografiei MLM (carti, casete audio si video, site-uri pe Internet, etc.), furnizate de companiile specializate.

Factorul de succes nr. 7: Credibilitatea si stabilitatea companiilor de vanzari directe

Ca si In viata de toate zilele, proverbul cu pestele care se strica Incepand de la cap se poate aplica si In industria de vanzari directe. Din acest motiv, transparenta activitatii companiilor si performantele sale trebuie sa fie vizibile pentru toata lumea. Ce se Intampla la nivel managerial trebuie sa se stie In retea. Orice fisura In functionare, orice defect managerial se propaga ca fulgerul In toata structura de sitribuitori. De aceea, cresterea credibilitatii fata de masa distribuitorilor si a clientilor devine un obiectiv major pentru orice companie.

In acelasi timp, stabilitatea unei companii este data de performantele distribuitorilor, care reprezinta compania In relatia cu clientii. Legatura stransa dintre acestia se poate rupe usor daca apare un sambure de neIncredere In viitor sau o instabilitate financiara.

 

Factorul de succes nr. 7: In loc de concluzii:

- Analizati si judecati compania la care vreti sa activati printr-o afacere de acasa, pentru a avea permanent o viziune generala a viitorului dvs. pe calea pe care ati pasit.

- Informati-va din surse independente despre compania la care vreti sa lucrati.

- Studiati produsele, planul de marketing si sistemul de comisioane acordate de companie, Inainte de a va implica In afacere.

- Solicitati dovezi de castig din afacere de la sponsori

- Consultati site-urile specializate pe MLM si bibliografia recomandata.

- Impartasiti celorlati ceea ce aflati despre sistem, companie, produse, servicii, etc., dar nu raspanditi stiri false sau interpretari neverificate.

 

mlm4.jpg

eXTReMe Tracker