HOME
SCURT ISTORIC
OPORTUNITATI MLM
CAPCANE MLM
RECRUTARE TELEFONICA
TEHNICI DE FUNCTIONARE
4 VALURI MLM
CARTI MLM
TRAINING MLM
STAPANUL VIETII
ARTICOLE DIN PRESA
LEGISLATIE MLM
INFO MLM
STIATI CA?

lifecare1.gif

TEHNICI DE RECRUTARE PRIN TELEFON

happy_man_on_cell_phone.jpg

Unul din instrumentele esenţiale de lucru īn MLM este TELEFONUL. Deşi unora li se pare a fi prea costisitor, daca tehnica convorbirirlor telefonice este corect aplicata, cu scopul precis de a contacta alte persoane, telefonul duce la creşterea eficienţei muncii īn MLM.
Acest mijloc de comunicare modern este un pilon de baza īn prospectarea distribuitorilor din industria marketingului īn reţea. Recrutarea prin telefon constituie, de fapt, al treilea pas īn tehnica prospectarii, după stabilirea listei de persoane cunoscute şi a listei de prioritaţi īn recrutare.
Īn acest articol veţi afla punctele cheie ale utilizării TELEFONULUI īntr-o activitate MLM, īn care regula de bază este urmatoarea:
-telefonul se foloseşte numai pentru programarea īntālnirilor şi
-telefonul nu se foloseşte pentru expunerea afacerii.

Să analizăm elementele componente ale unei convorbiri telefonice cu scopul de a prospecta noi distribuitori MLM:

Subiectul convorbirii la telefon este simpla informare a interlocutorului despre un produs sau serviciu nou, despre oportunitatea unei afaceri independente sau despre posibilitatea de a cāştiga nişte bani īn plus.

Predicatul convorbirii telefonice este: "Zāmbiţi, va rog!"

Pentru a avea succes īn acţiunea de a contacta alte persoane pentru o afacere, trebuie să creaţi o ambianţă optimistă īn jurul Dvs., pentru ca să vă mobilizaţi toate resursele psihologice necesare atingerii scopului dorit. Dacă aveţi un aparat telefonic incomod, greoi sau masiv, convorbirea telefonică ar putea deveni rece şi impersonală. De aceea, trebuie să o transformaţi īntr-o convorbire prietenească. Scrieţi pe coperta carţii de telefon sau pe un bileţel īn agenda telefonică un mesaj numai pentru Dvs.: "ZĀMBEŞTE". Astfel, nu veţi uita că trebuie să aveţi o atitudine destinsă, optimistă şi convingatoare īn timp ce telefonaţi.

Unii īşi decupează din reviste oameni care zāmbesc sau rād şi le lipesc pe oglinda de lāngă telefon. Alţii se amuză scriindu-şi mesaje de genul, "Mulţumesc din inima pentru telefonul primit!" sau "Ce ocazie nemaipomenită! Sunt impresionat că m-ai sunat!"
Conţinutul convorbirii telefonice trebuie să se axeze pe satisfacţia Dvs. faţa de calităţile produsului sau a serviciului pe care īl folosiţi personal şi pe şansa care o aveţi, de a cāştiga bani prin recomandarea acestui produs. Nu trebuie să povestiţi despre toate calitaţile produsului. Īmpărtăşiţi-vă entuziamsul şi experienţa personală, spuneţi că apreciaţi opinia interlocutorului Dvs. şi că doriţi să-i cunoaşteţi părerea. Dacă reuşiţi să-i treziţi interesul la telefon, atunci va dori să afle amănunte şi puteţi fixa o īntālnire pentru expunerea afacerii. Nu uitaţi regula de bază de mai sus!
Cinci principii de aur
Exista cinci factori determinanţi pentru utilizarea eficientă a telefonului, cinci "ingrediente" pe care vă recomand să le folosiţi:
1. Telefonaţi la o ora potrivită!
Aţi fost vreodată sunaţi īntr-un moment īn care nu doreaţi să vorbiţi cu nimeni? Cum aţi primit mesajul? Cāt de atenţi aţi ascultat şi cāt de deschişi aţi fost la tot ce vi s-a comunicat? Tuturor ni se īntāmplă aşa ceva.
Deci, īn primul rānd, telefonaţi numai la ore potrivite. Daţi dovadă de politeţe şi, mai mult, de siguranţa că veţi fi ascultaţi cu atenţie!
2. Transferaţi-va entuziasmul.
Deşi comunicarea reprezintă un transfer de informaţie de la o persoană la alta, īn anumite situaţii, o comunicare adevarată şi eficientă necesită un transfer de entuziasm, pe lāngă informarea respectivă.
Ceea ce spuneţi este important, bineīnţeles. Dar ceea ce simţiţi despre ceea ce spuneţi este cel mai important lucru. Această afacere funcţionează pe principiul dublării. Este mult mai uşor să īnveţi să-ţi īmpărtăşeşti entuziasmul, decāt să īncerci să transferi informaţii comerciale. Trebuie să fiţi propriul Dvs. client - cel mai bun client! Dacă īntālniţi din ce īn ce mai mulţi clienţi neinteresaţi de produsul sau afacerea Dvs., analizaţi-vă mai īntāi propriul entuziasm. La unii a īnceput probabil să slăbeasca entuziasmul iniţial. O veche constatare, īn legătura cu vānzarile, spune că atunci cānd o persoană īncepe să vānda - ea dispune de 90% entuziasm şi doar 10% cunoştinţe. După un timp, raportul se schimba īn 90% cunoştinţe şi 10% entuziasm.
Deci, nu uitaţi să fiţi entuziasmaţi īn timp ce prospectaţi prin telefon.
3. Faceţi complimente interlocutorului
Cānd faceţi un compliment la telefon interlocutorului Dvs., obţineţi doua lucruri:
-stabiliţi de ce a fost important să īl contactaţi şi
-īi captaţi atenţia!

Dvs. cum vă comportaţi cānd vă cheama cineva la telefon şi īncepe să vă spuna despre afacerile sale, īn comparaţie cu altcineva care vă spune cāt de mult vă apreciaza opinia, pentru că aveţi un simţ dezvoltat al calitaţii şi al bunului gust? Nu-i aşa că sună altfel?
Deci, atenţie la tonul convorbirii!
4. Oferiţi posibilitatea unui refuz
De cāte ori n-aţi fost asaltaţi de cineva care īncerca să vă vānda ceva, insistānd mereu să cumparaţi... Cu cāt sunteţi mai presaţi, cu atāt refuzaţi mai mult. E normal. O facem ca să ne protejam, nimic mai mult.
Lasaţi-vă interlocutorii să simtă că n-au nici o obligaţie faţă de Dvs. Daţi-le timpul necesar să-şi alimenteze curiozitatea şi spuneţi-le că nu o faceţi pentru oricine. Această afirmaţie, cu siguranţa, īi va interesa mult.
Deci, acţionaţi cu mult tact īn timpul convorbirii şi concentraţi-vă atenţia asupra interlocutorului.
5. Fixaţi obiectivul convorbirii
Ultimul prinicpiu de aur este un factor determinant pentru reuşita unei prospectari telefonice. Dvs. trebuie să urmariţi de-a lungul convorbirii obţinerea unui scop fixat, de exemplu de a aduce interlocutorul la o prezentare de oportunitate.
Dacă obiectivul Dvs. este de a stabili o īntālnire cu interlocutorii Dvs., oferiţi-le şansa de a-şi alege ziua şi ora potrivită. Dacă scopul este de a le trimite un pachet promoţional sau o mostră, asiguraţi-vă că doresc aşa ceva şi īntrebaţi-i la ce adresa se pot expedia pachetele. Porniţi īntotdeauna de la ideea că ei doresc exact ceea ce le oferiţi.
Repetio mater studiorum
Vă recomand să vă pregatiţi un scenariu pentru convorbirile pe care doriţi să le faceţi. Să nu sune ca elaborate de computer.
Notaţi-vă doar punctele cheie care trebuie să le atingeţi īn timpul convorbirii, dacă nu doriţi să vă scrieţi textul integral al dialogului pe care vreţi să-l purtaţi.
Īn general, aceste puncte cheie sunt urmatoarele:
1. de ce īl sunaţi (de ce este important interlocutorul pentru Dvs.),
2. de ce sunteţi atāt de entuziasmat (ce doriţi să faceţi), şi īn final,
3. daţi-i şansa de a alege cānd să vă īntālniţi.
O convorbire nu trebuie sa dureze mai mult de 3-5 minute. Gāndiţi-va şi la buzunarul Dvs. Nu are rost sa intraţi īn amanunte, oricāt de mult ar insista interlocutorul Dvs. Continuarea discuţiei telefonice se poate face confortabil īn timpul unei īntālniri acasă, sau la o prezentare de produse sau afacere.
Īn īncheiere, nu uitaţi că, cel mai important lucru este să puneţi accentul permanent pe transferul de entuziasm.

eXTReMe Tracker